donderdag 8 februari 2018

Welkom op mijn blog

Hoi, ik ben Morris
Deze site is geplaatst op 15-12-2017
al mijn blogs gaan over onderwerpen die mij aanspreken. Zoals games, eten, muziek en natuurlijk NETFLIX.
Ik maak blogs omdat het een Nederlands opdracht is voor school en ik hoop dat ik na deze opdracht nog meer ga blogger.

Middelbaar langer vakantie

Hey mensen,
Ik maak deze keer een betoog over de vakanties op het middelbaar. Je zult je waarschijnlijk afvragen, waarom alleen het middelbaar en niet de basisschool, of waarom moeten ze volgens jou langer en welke vakanties dan? Die vragen ga ik allemaal beantwoorden in deze blog.

Om te beginnen vind ik dat de zomervakanties niet langer hoeven te worden, want de zomervakantie is al 6 weken en als je die langer zou maken zouden de scholieren alleen nog maar meer vergeten en dat willen we voorkomen. Maar bijvoorbeeld de Paas vakantie mag zeker langer en dan heb ik het over alle scholieren van peuter speelzalen tot middelbaar, want al je een vakantie van 3 dagen hebt kan niemand voorbereidingen treffen voor Pasen. Ik vind dat het minimaal 4 dagen moet zijn. De tijd tussen de voorjaarsvakantie en de meivakantie is niet heel veel maar om dan voor een feestdag maar  dagen vrij te krijgen vind ik niet helemaal eerlijk.

De eerste schoolhelft is het zwaarst vinden de meeste middelbare scholieren. Dat vinden ze omdat je meteen nieuwe stof moet leren en in plaats van elke middag achter de computer zitten moet je huiswerk maken en die verandering moet je heel snel kunnen maken na 6 weken vakantie. Daarom vind ik dat de herfst vakantie langer moet worden desnoods begint de vakantie op een woensdag zodat je donderdag vrij hebt en er niet zo'n super lange periodes hebt tussen de zomervakantie en de kerst vakantie. Ik vind dat deze vakantie niet perse hoeft mee te tellen voor de basisschool, want daar hoef je minder hard te werken en heb je nog de vrijheid om langzaam te beginnen met je schoolwerk vanaf de zomervakantie. Terwijl je om het middelbaar je er meteen tegenaan moet en binnen 3 weken al een SO of een Toets hebt.

Ik vind dat de kerstvakantie een beetje langer moet worden omdat er super veel feest is en er bijna geen tijd is om uit te rusten. En dan heb je zo veel gegeten dan is het gewoon zwaar om al het schoolwerk weer op te pakken. Toen ik dit aan mijn vrienden liet lezen waren ze het met alles eens en vooral het niet uit kunnen rusten in de kerstvakantie.

De meivakantie is ook een hele belangrijke vakantie, omdat in de meivakantie de vakantie goedkoper is. Wat super handig is als je bijvoorbeeld een paar dagen naar een werk afspraak moet, maar niet handig als je met je familie op pad wil naar bijvoorbeeld Rome of Portugal. En omdat het bijna juni is is het veel moeilijker om je te kunnen concentreren en bijna iedereen moet nog die eindsprint maken dus is de meivakantie een soort eindsprintvakantie!

Ik vond het heel leuk om hier over te schrijven en ik hoop dat jullie van gedachte zijn verandert net als ik. Tot de volgende blog. Later