zondag 14 januari 2018

HEARTHSTONE

Image result for hearthstone

Related image



Hey allemaal, 
Vandaag doe ik mijn blog over Hearthstone. Hearthstone is een populaire online kaartspel gemaakt door 'BLIZZARD Games' met zelfbedachte kaarten en regels. Alleen is dit spel moeilijk om in een keer te begrijpen (ik had het aan mijn vader uitgelegd en hij speelt het nu ik aan het bloggen ben), maar ik leg het nu snel en makkelijk uit. 

Je moet je eigen stapel kaarten maken van 30 kaarten niet meer niet minder. In Hearthstone kun je uit 9 verschillende spelers kiezen met allemaal speciale gave's. Die zijn hier rechts te zien. 
Paladin, Druid, Hunter, 
Priest, Rogue, Warlock, 
Mage, Shaman, Warrior.

Je krijgt kaarten om in je 'Deck' te gebruiken door pakketjes te openen (die koop je door Muntjes uit te geven). Soms heb je die kaarten dat niet nodig en kun je ze verkopen. Van dat Verkopen krijg je 'Arcane Dust'. als je genoeg 'Arcane Dust' hebt dan kun je de kaarten kopen die je wel nodig hebt. 
                 
Er is ook een Systeem waardoor je tegen steeds betere mensen moet spelen. Dat systeem heet 'Ranked' (Plaatje rechts onder). Er zijn 25 'Rankes' van 25 (het laagst) tot 1 (het hoogst) en boven 1 staat ook nog LEGEND. Dat is het allerhoogst dat je kan worden.

Image result for hearthstone ranksImage result for hearthstone chillwind yetiAls je een pot speelt tegen iemand anders dan is het doel om zijn '30 levens' weg te halen. Om dat te doen moet je kaarten uit je 'Deck' inzetten. Zoals die kaart hieronder 'Chillwind Yeti'. Deze kaart kost 4 'Mana' (het kristal links boven), heeft 4 aanvalskracht (het zwaardje links onder) en 5 levens (het bloed druppeltje rechts onder). Er zijn helaas wel wat lastigere kaarten dan deze 'Chillwind Yeti' zoals 'Yogg Saron'. Hij is te ingewikkeld om uit te leggen met al die tekst, maar je ziet wel dat hij 10 'Mana' kost, 7 aanvalskracht heeft en 5 levens.



Ik vond het heel leuk om over Hearthstone te schrijven en om deze game aan jullie te introduceren. Ik vind dit een heel geschikt spel voor kinderen want het is 6 plus en ook nog voor ouders. het is alleen wel jammer dat het een erg verslavend spel is, maar dat is maar zo. Je moet alleen weten dat het echt wennen is als je net begint.
Dit was mijn blog ik hoop dat je het net zo leuk vond om te lezen dan ik om het te schrijven (Dat is een goed ding). Tot de volgende blog.
Doei.
Image result for hearthstone yogg saron

vrijdag 12 januari 2018

Blog Rick and Morty

Yo Morris Blogs hier.
Deze blog gaat over de serie die ik op dit moment aan het kijken ben. de serie is alleen niet heel erg bekent, maar er zijn genoeg mensen die deze serie kennen. RICK AND MORTY.



Deze serie gaat over een jonge (Morty) die met z'n opa (Rick) die samen door dimensies rijzen en allemaal gekke dieren, monsters en nog veel meer gekke dingen die verder gaan dan jouw fantasie opzoeken. Het is een erg ingewikkelde serie, maar dat kan allemaal meevallen als je maar oplet terwijl je kijkt.

Rick is een wetenschapper, Morty helemaal niet, hij is gewoon een kind dat op school zit. maar z'n opa vind school alleen maar tijdverspilling. en heeft Morty nodig als zijn hulpje. Elke nieuwe aflevering heeft iets dat je laat lachen, cringe en iets dat je laat spannen en je wilt laten weten:'Whats next.' maar dat dan net niet cliffhanger achtig. Dat is Rick en Morty nou eenmaal.

Image result for files evil morty running forRick is altijd dronken maar gek genoeg weet altijd wat hij doet en laat daardoor dus ook weten wat er voor de kijkers aan de hand is. want anders is het helemaal niet meer te volgen. Rick probeert ook overal onderuit te komen. Rick wou een keer niet naar familie therapie en toen heeft hij zichzelf laten veranderen in een augurk. Hij noemde zichzelf 'Pickle Rick' of een keer dat hij Morty 2 pitten in z'n achterwerk liet zitten want Rick ging die pitten gebruiken voor een experiment. Rick had ook z'n dimensie achter moeten laten omdat hij had geklooid met DNA en iedereen had veranderd in bloeddorstige sprinkhanen.
(Dit zijn geen belangrijke spoilers)

Het leuke van deze serie is is dat er altijd nog onbeantwoorde vragen. Zoals de vraag: wie is 'evil Morty' en wat is hij van plan is!

Deze Serie is heel erg leuk, ik zou het zeker aanraden. Zeker omdat als je de eerste 2 tot 5 afleveringen hebt gezien kan je niet meer stoppen met kijk. Zo heb ik deze serie van 3 seizoenen en in totaal 744 minuten in een 5 dagen uitgekeken. Het nadeel is dat het soms een beetje TE GEK wordt, dus zou ik dit pas kijken als ik 13+ of 14+ ben.
Dit was mijn blog, ik hoop dat je het net zo leuk vond om het te lezen dan ik om het te schrijven.
Tot de volgende blog.